Hatay Antakya Ulaşım 2020

Hatay Antakya Ulaşım 2020

1-KARAYOLU İLE ULAŞIM

Şehiriçi Ulaşım:
Genellikle ilçelerde Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsler kullanılmaktadır. Merkez ilçede Büyükşehir Belediyesine ait Sarı Otobüsler ile ulaşımı kullanabilirsiniz.

Şehirlerarası Ulaşım:
Hatay’dan yurdumuzun her iline ulaşabiliriz. İlçelerimizde Otobüs terminallerinden, ilçe geçiş noktalarında ise şube duraklarından yolculuğa çıkabilirsiniz. Komşu illerimiz olan ADANA, OSMANİYE, GAZİANTEP ve KİLİS ‘ten ilimize Günübirlik seferler de yapılmaktadır.

Uluslararası Karayolu Ulaşım:
Hatay’dan karayolu ile Suriye’ye seferler yapılmaktadır. Yayladağı ve Reyhanlı İlçelerimizde bulunan sınır kapılarından yurtdışına çıkabilirsiniz ama Suriye içinde bulunan karışıklıklar nedeniyle şu an sınırlar kapalıdır.

2 – DEMİRYOLU İLE ULAŞIM
Hatay ili İskenderun ilçemizde bulunan TCDD 6. Bölge (Mersin – İskenderun) B63 Sefer numaralı Seyehat Treni ile yolculuk yapabilirsiniz.

3 – HAVAYOLU İLE ULAŞIM
Hatay uluslararası havalimanı ile küresel bir durak haline gelmiştir. İlimiz yurtiçi ve yurtdışı uçuşlar ile başta turizm olmak üzere ticaret, sanayi, eğitim ve sağlık konulu ulaşım rotalarında bir nokta olmuştur.

4 – DENİZYOLU İLE ULAŞIM
Hatay’da Denizyolu ile ulaşım gelişmektedir. Kıyı ilçelerimizde bulunan liman tesisleri, marinalar ve kıyı tesisler hizmet vermektedir. Günübirlik turlar ile turizm olan katkısı günden güne artan Hatay’ımızda İSKENDERUN ve SAMANDAĞ ilçelerimizde bulunan tur tekneleri hizmet etmektedirler.

 

Bunlara da bakabilirsiniz :

Leave a Comment