ESKİ HATAY FOTOĞRAFLARI

HATAY FOTOĞRAF ARŞİVİ   1-Eski Antakya Fotoğrafları (Antakya-Saray caddesi) (Antakya-Sarımiye cami) (Harbiye-Antakya) (Hatay Devlet Meclisi-Antakya)       2-Eski İskenderun Fotoğrafları (İskenderun Meydanı) (İskenderun Sahil Evleri) (İskenderun Tren Garı) (İskenderun Hükümet Konağı)

Daha Fazlası...

Hatay Havaş Saatleri

Hatay Havaş Saatleri Havaş Antakya Şehir Merkezi Servis Hareket Yeri : Gündüz Caddesi, Durmuş Debboğlu Camisi Karşısı, Atatürk Parkı Köşesinden hareket etmektedir. Servis Güzergahı : Sümerler Maksim, Gündüz Caddesi, Atatürk Caddesi, Ayşe Fitnat Caddesi, 75. Yıl Bulvarı, Antakya-İskenderun Karayolu, Hatay Havalimanı Yolcu Alma ve İndirme Noktaları;​ Sümerler Maksim : Atatürk Parkı Köşesi Gündüz Cadddesi : Kapalı Spor Salonu Önü, Endüstri Meslek Lisesi Karşısı ATATÜRK Caddesi : Vali Göbeği Kardeşler Künefe Önü, Orman İşletme Müdürlüğü Ayşe Fitnat caddesi : Fatih Camii Otobüs Durağı, Betonsan Taksi, Hüseyin Özbuğday Ortaokulu 75.YIL Bulvarı : Opet Petrol Önü ANTAKYA-İSKENDERUN KARAYOLU; Carrefoursa…

Daha Fazlası...

Hatay Antakya Ulaşım 2020

Hatay Antakya Ulaşım 2020 1-KARAYOLU İLE ULAŞIM Şehiriçi Ulaşım: Genellikle ilçelerde Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsler kullanılmaktadır. Merkez ilçede Büyükşehir Belediyesine ait Sarı Otobüsler ile ulaşımı kullanabilirsiniz. Şehirlerarası Ulaşım: Hatay’dan yurdumuzun her iline ulaşabiliriz. İlçelerimizde Otobüs terminallerinden, ilçe geçiş noktalarında ise şube duraklarından yolculuğa çıkabilirsiniz. Komşu illerimiz olan ADANA, OSMANİYE, GAZİANTEP ve KİLİS ‘ten ilimize Günübirlik seferler de yapılmaktadır. Uluslararası Karayolu Ulaşım: Hatay’dan karayolu ile Suriye’ye seferler yapılmaktadır. Yayladağı ve Reyhanlı İlçelerimizde bulunan sınır kapılarından yurtdışına çıkabilirsiniz ama Suriye içinde bulunan karışıklıklar nedeniyle şu an sınırlar kapalıdır. 2 – DEMİRYOLU…

Daha Fazlası...

Hatay Sandler Raporu

Hatay Sandler Raporu Rickard Sandler (1884-1964) İsviçre de doğmuş büyümüş, diplomat ve politikacıdır. Hatay sorunu döneminde 1936’da yanında iki heyetle beraber Hatay’a gönderilmiş, o dönemde Fransız mandası altındaki Antakya ve İskenderun’daki gözlemlerinin raporlanması istenmiştir. Hazırladığı rapor Hatay’a özel bir statüye ulaşmasını sağlamıştır. Sandler Raporu Maddeleri İskenderun ve Antakya’nın içişlerinde bağımsız dışişlerinde bazı koşullara Suriye’ye bağlı olması, Sancak bölgesinin ayrı bir statü ve anayasa ile yönetilmesi, Suriye ile gümrük birliğinin kurulması, Türkçenin resmi dil olması, Zorunlu askerlik kuralının uygulanmaması, Bölgenin silahlandırılmaması, Toprak bütünlüğünün Fransa ve Türkiye tarafından garanti edilmesi. Sandler Raporunun…

Daha Fazlası...

Hatay Tatlıları

(Hatay’ın Tatlı Lezzetleri) 1-Künefe Hatay’ın baş tacı olan bir tatlıdır. Tarihçesi; Künefe, tarih olarak bir ortadoğu tatlısıdır. Kökenlerinin Filistin, Suriye, Lübnan olarak gösterildiği bazı kaynaklardan yola çıkarak söylenebilir. Osmanlı dönemin’de Hatay bölgesinde yaşayan Araplar bu tatlıyı evlerinde yapmaktaydılar. Cumhuriyet döneminden sonra halk meslek olarak kazanç sağlamak için işletmeler kurarak bir Hatay tatlısı olmasını kabul ettirmişlerdir. Ne kadar Mersin ve Ş.Urfa isimleri geçse de künefe denildiği zaman ilk olarak aklımıza Hatay gelmektedir. Malzemeler; Toz şeker Su Tel kadayıf Tuzsuz Antakya künefe peyniri Tereyağı Püf Nokta! Künefe pişerken şerbetini kaynatın ve ılıması…

Daha Fazlası...